Horrible blurred sound watching videos in Firefox fullscreen (LMDE2 Betsy MATE 64bit)

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help

LMDE 2 support ends on 1-1-2019
Post Reply
saljut7
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Tue Apr 07, 2015 5:08 am

Horrible blurred sound watching videos in Firefox fullscreen (LMDE2 Betsy MATE 64bit)

Post by saljut7 » Mon Sep 11, 2017 1:23 am

Hi,

I have a Lenovo T60 here with LMDE2 installed.

Code: Select all

$ inxi -Fxz
System:    Host: T60 Kernel: 3.16.0-4-amd64 x86_64 (64 bit gcc: 4.8.4) 
           Desktop: MATE 1.18.0 (Gtk 3.14.5+4) Distro: LinuxMint 2 betsy 
Machine:   System: LENOVO product: 2007FVG v: ThinkPad T60
           Mobo: LENOVO model: 2007FVG
           Bios: LENOVO v: 79ETD8WW (2.18 ) date: 09/05/2007
CPU:       Dual core Intel Core2 T5600 (-MCP-) cache: 2048 KB
           flags: (lm nx sse sse2 sse3 ssse3 vmx) bmips: 7314 
           Clock Speeds: 1: 1000 MHz 2: 1333 MHz
Graphics:  Card: Advanced Micro Devices [AMD/ATI] RV515/M54 [Mobility Radeon X1400]
           bus-ID: 01:00.0
           Display Server: X.Org 1.16.4 drivers: ati,radeon (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: 1400x1050@60.02hz
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on ATI RV515
           GLX Version: 2.1 Mesa 10.3.2 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller 
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.16.0-4-amd64
Network:   Card-1: Qualcomm Atheros AR5418 Wireless Network Adapter [AR5008E 802.11(a)bgn] (PCI-Express)
           driver: ath9k bus-ID: 03:00.0
           IF: wlan1 state: up mac: <filter>
           Card-2: Intel 82573L Gigabit Ethernet Controller
           driver: e1000e v: 2.3.2-k port: 3000 bus-ID: 02:00.0
           IF: eth1 state: down mac: <filter>
Drives:    HDD Total Size: 250.1GB (39.2% used)
           ID-1: /dev/sda model: Samsung_SSD_850 size: 250.1GB
Partition: ID-1: / size: 227G used: 89G (42%) fs: ext4 dev: /dev/sda2 
           ID-2: swap-1 size: 3.30GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda1 
Sensors:   System Temperatures: cpu: 62.0C mobo: 49.0C 
           Fan Speeds (in rpm): cpu: 3484 
Info:      Processes: 204 Uptime: 13:40 Memory: 976.1/3019.2MB 
           Init: SysVinit runlevel: 2 Gcc sys: 4.9.2 
           Client: Shell (bash 4.3.301) inxi: 2.1.28 
Youtube videos played in fullscreen mode (Firefox) have a horrible sound, very blurred voices. Any idea how to fix this?

Thx!
sj7
Last edited by saljut7 on Sun Nov 05, 2017 5:15 pm, edited 1 time in total.
All parts of this post composed (not quoted) by myself are declassified for further usage under CC-BY-SA.

User avatar
catweazel
Level 17
Level 17
Posts: 7770
Joined: Fri Oct 12, 2012 9:44 pm
Location: Australian Antarctic Territory

Re: Horrible blurred sound in Youtube fullscreen (LMDE2 Betsy MATE 64bit)

Post by catweazel » Mon Sep 11, 2017 2:27 am

You could try to isolate the problem by trying a different browser. I find youtube videos to be of varying sound quality. My solution for fixing it is to temporarily download the video and play it in VLC or smplayer where I can apply filters and normalisation.
¡uʍop ǝpısdn sı buıɥʇʎɹǝʌǝ os ɐıןɐɹʇsnɐ ɯoɹɟ ɯ,ı

saljut7
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Tue Apr 07, 2015 5:08 am

Re: Horrible blurred sound in Firefox fullscreen (LMDE2 Betsy MATE 64bit)

Post by saljut7 » Sun Nov 05, 2017 5:23 pm

catweazel wrote:You could try to isolate the problem by trying a different browser. I find youtube videos to be of varying sound quality. My solution for fixing it is to temporarily download the video and play it in VLC or smplayer where I can apply filters and normalisation.
Sorry I forgot to tick "Notify me when a reply is posted".

It is definitely not a problem caused by specific videos. To describe it more detailled:

- any videos watching in fullscreen with Firefox (56.0 (64-bit)) have blurred sound
- not only youtube but other websites providing videos as well
- it is not a hardware problem because I was using the Notebook with standard Debian 7 and 8 wihtout any sound problems
- downloaded videos don't show this sound problem but downloading videos or switching the browser is not an option in long term (in this case, helping a friend)
- I remember the same problem with Linux Mint 17

Any ideas?
All parts of this post composed (not quoted) by myself are declassified for further usage under CC-BY-SA.

saljut7
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Tue Apr 07, 2015 5:08 am

Re: Horrible blurred sound watching videos in Firefox fullscreen (LMDE2 Betsy MATE 64bit)

Post by saljut7 » Mon Jun 04, 2018 6:30 am

Maybe it was a (standard) hardware related problem in the end. Don't have the problem using an X201 anymore. :roll:
All parts of this post composed (not quoted) by myself are declassified for further usage under CC-BY-SA.

Hoser Rob
Level 12
Level 12
Posts: 4456
Joined: Sat Dec 15, 2012 8:57 am

Re: Horrible blurred sound watching videos in Firefox fullscreen (LMDE2 Betsy MATE 64bit)

Post by Hoser Rob » Mon Jun 04, 2018 8:21 am

You should post this in the LMDE section. All others are for Ubuntu based Mint, and Ubuntu is not Debian. You're going to get responses that don;t apply to a Debian based system.

saljut7
Level 1
Level 1
Posts: 47
Joined: Tue Apr 07, 2015 5:08 am

Re: Horrible blurred sound watching videos in Firefox fullscreen (LMDE2 Betsy MATE 64bit)

Post by saljut7 » Mon Jun 04, 2018 9:04 am

Thank you. Although it the topic is not relevant for me anymore: Would a Mod move the whole thread please?
All parts of this post composed (not quoted) by myself are declassified for further usage under CC-BY-SA.

User avatar
Moem
Level 17
Level 17
Posts: 7212
Joined: Tue Nov 17, 2015 9:14 am
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Horrible blurred sound watching videos in Firefox fullscreen (LMDE2 Betsy MATE 64bit)

Post by Moem » Mon Jun 04, 2018 9:08 am

Mod note:
Done! :D
Image

If your issue is solved, kindly indicate that by editing the first post in the topic, and adding [SOLVED] to the title. Thanks!

Post Reply

Return to “Newbie Questions”