Albert launcher not working (LM 19 Mate Beta) (SOLVED)

Questions about applications and software
Forum rules
Before you post please read how to get help
Post Reply
haanpm
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Sat Apr 02, 2016 4:01 pm

Albert launcher not working (LM 19 Mate Beta) (SOLVED)

Post by haanpm » Tue Jun 12, 2018 3:53 pm

Hello!

The latest version of Albert launcher is not working in LM 19 Mate Beta 64-bit.

I installed version 0.14.21 and when I try to run the application in terminal, I get this error:

FATAL: QSqlDatabase: QSQLITE driver not loaded

Does anyone know a fix for this, because I'd like to get my favourite launcher working with LM19?

Cheers,
Mikko
Last edited by haanpm on Sat Jul 14, 2018 4:37 am, edited 1 time in total.

User avatar
MintBean
Level 9
Level 9
Posts: 2885
Joined: Fri Aug 07, 2015 6:54 am
Location: Blighty

Re: Albert launcher not working (LM 19 Mate Beta)

Post by MintBean » Tue Jun 12, 2018 3:55 pm

Any bugs with the beta should be reported in the beta announcement blog post.

haanpm
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Sat Apr 02, 2016 4:01 pm

Re: Albert launcher not working (LM 19 Mate Beta)

Post by haanpm » Tue Jun 12, 2018 4:02 pm

Thanks for reply, I will post the problem there too.

I'm not sure if this is a bug with LM 19 beta or something else.

benhuan
Level 1
Level 1
Posts: 1
Joined: Sun Jul 08, 2018 3:10 am

Re: Albert launcher not working (LM 19 Mate Beta)

Post by benhuan » Sun Jul 08, 2018 3:40 am

you need to install the package: "libqt4-sql-sqlite" or "libqt5sql5-sqlite"
https://www.raspberrypi.org/forums/view ... p?t=133724

haanpm
Level 1
Level 1
Posts: 6
Joined: Sat Apr 02, 2016 4:01 pm

Re: Albert launcher not working (LM 19 Mate Beta) (SOLVED)

Post by haanpm » Sat Jul 14, 2018 4:38 am

Thanks, solution worked!

Post Reply

Return to “Software & Applications”