USB wifi adapter only working after re-inserting

All Gurus once were Newbies
Forum rules
There are no such things as "stupid" questions. However if you think your question is a bit stupid, then this is the right place for you to post it. Please stick to easy to-the-point questions that you feel people can answer fast. For long and complicated questions prefer the other forums within the support section.
Before you post please read how to get help
Post Reply
User avatar
vansloneker
Level 4
Level 4
Posts: 305
Joined: Sat Mar 17, 2018 6:10 am

USB wifi adapter only working after re-inserting

Post by vansloneker » Wed Aug 15, 2018 2:39 am

On a recently re-installed system -18.3- the USB wifi adapter is not seen or working at boot. It has to be pulled out and inserted again to make it active.
The USB adapter is an Edimax EW-7711UMn.
Earlier on this system Mint15 was installed and it did not have that issue. It worked just like that.
Unless stated otherwise Mint 18.3-64 XFCE

gm10
Level 13
Level 13
Posts: 4669
Joined: Thu Jun 21, 2018 5:11 pm

Re: USB wifi adapter only working after re-inserting

Post by gm10 » Wed Aug 15, 2018 4:12 am

Re-insert the adapter so that it is working, then post output of

Code: Select all

lsusb -t

User avatar
vansloneker
Level 4
Level 4
Posts: 305
Joined: Sat Mar 17, 2018 6:10 am

Re: USB wifi adapter only working after re-inserting

Post by vansloneker » Thu Aug 16, 2018 2:01 pm

Thank you for your reply. For the moment I moved the adapter from the rear USB3 slot to an USB2 slot at the front. On two cold boots so far it worked as should be.
Unless stated otherwise Mint 18.3-64 XFCE

Post Reply

Return to “Newbie Questions”